Charmeoffensief bankentrio voor ABN-medewerkers

AMSTERDAM - Het bankentrio Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander heeft een website geopend met antwoorden op vragen over de beoogde overname van ABN Amro.

De website, die vanaf dinsdag online is, richt zich vooral tot de medewerkers van ABN Amro.

Het trio meldt op de website dat als het bod slaagt de medewerkers van ABN Amro terechtkomen bij "zeer succesvolle bedrijven" in Europa.

"Internationale bedrijven die tevens tot de wereldtop behoren in de manier waarop zij in hun medewerkers investeren en succes belonen."

Voorkeur

Het bankentrio voert al maandenlang een strijd met de Britse bank Barclays om de grootste bank van Nederland. Uit een recent onderzoek van vakbond De Unie blijkt dat ABN-medewerkers een voorkeur hebben voor een overname door Barclays.

Hoofdkantoren

Op de website geeft het drietal verder aan dat de hoofdkantoren na een overname in Amsterdam en Brussel worden gevestigd. Barclays heeft al eerder aangegeven dat na een overname het hoofdkantoor in Amsterdam zou komen.

De kans dat Barclays de strijd om ABN Amro wint, wordt steeds kleiner. Het bod van het consortium is tegen de huidige koers ruim 12 miljard euro hoger dan dat van rivaal Barclays.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie