AMSTERDAM - Theaterproducent Joop van den Ende wil 'zorgboulevards' gaan bouwen. Het vastgoedbedrijf van Van den Ende, Living City Property Performance, voert exclusieve gesprekken met twee ziekenhuizen in het midden van het land over de plannen.

De nadruk komt te liggen op zorghotels, speciaal voor mensen die uit het ziekenhuis komen maar nog medisch hulp nodig hebben.

"Dat project past prima in de wens van Van den Ende om een project met verschillende functies te combineren", aldus de woordvoerder van Van den Ende maandag, naar aanleiding van berichtgeving in Het Financieel Dagblad.

Combineren

"Van den Ende wil niet een theater alleen bouwen, maar het combineren met bijvoorbeeld een hotel of een winkelcentrum. De een kan een aanjager voor de ander zijn. Het draait dus meer om het ontwikkelen van een gebied, dan om één project."

Living City Property Performance is gespecialiseerd in entertainmentvastgoed. Zo ontwikkelt dit bedrijf het Van den Ende-theater dat aan de Zuidas in Amsterdam wordt gebouwd.

Eigenaar

Het bedrijf pakt ook het gebied rond de Jaarbeurs in Utrecht aan. Van den Ende is samen met Trimp & Van Tartwijk Property Development de eigenaar van het vastgoedbedrijf.