Schoonmaker is onbekende collega (video)

TILBURG - Nederlanders waarderen het werk van de schoonmaker op de werkvloer, de meesten zien hem of haar bovendien als volwaardige collega. Maar hoe hij of zij heet? Dat weet slechts een derde van de Nederlanders.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche (RAS) in het kader van de Week van de Schoonmaker, waarvan de resultaten maandag bekend werden.

Naam

Volgens de enquête waardeert 96 procent van de bevolking het werk van de schoonmaker en beschouwt 80 procent de schoonmaker als een volwaardige collega die het mogelijk maakt dat iedereen beter kan werken. Slechts eenderde weet zijn of haar naam. Eén op de vijf weet overigens in het geheel niet wie de schoonmaker is.

Helden

Een woordvoerder van de Ras noemt de resultaten bemoedigend en teleurstellend tegelijk. "Schoonmakers zijn onzichtbare helden die hard werken om werkplekken schoon te houden zodat iedereen optimaal kan presteren, vaak op momenten dat anderen nog slapen of lekker thuis op de bank zitten."

Waardering hebben en waardering tonen blijken twee verschillende zaken. Slechts een op de drie respondenten geeft aan ook de interieurverzorger uit te nodigen voor een stukje taart.

Foto's

De Week van de Schoonmaker heeft als thema 'De Onzichtbare Held'. In verschillende grote steden worden voor deze gelegenheid grote foto's van schoonmakers en glazenwassers opgehangen op grote openbare gebouwen.

De themaweek moet bijdragen aan een positiever beeld van schoonmakers en glazenwassers.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie