ZEEWOLDE - Er is onduidelijkheid opgetreden over de overname van het formule 1-team van Spyker door een consortium van de Indiase miljardair Vijay Mallya en de Nederlandse familie Mol.

Op zondag werd door een woordvoerster de overname bevestigd die nu door een andere woordvoerder, Dick Haijma weer wordt ontkend. Hij verklaart dat de berichtgeving over de overname onjuist is.

Met de overname zou een bedrag van 80 miljoen euro zijn gemoeid. De woordvoerster verklaarde wel dat het contract nog moest worden getekend.

Schulden

De Nederlandse fabrikant van luxe sportwagens kampt met schulden en heeft geld nodig om investeringen te doen. Spyker maakte het eerste half jaar een nettoverlies van 29,9 miljoen euro, aldus de vrijdagavond gepubliceerde halfjaarcijfers.

Die hadden eerder op de dag bekendgemaakt moeten worden, maar werden in verband met de onderhandelingen met de bieders uitgesteld.

Raceteam

Spyker kocht het raceteam een jaar geleden voor 77,8 miljoen euro van het Britse Midland. Michiel Mol, nu een van de bieders, stapte in augustus op als hoogste baas van Spyker. Hij liet weten mogelijk een bod uit te brengen op het team, waarvan hij zelf directeur is.

Michiel Mol zelf was duidelijk over de plannen van zijn kant. "Met de overname zetten we de betrokkenheid van Nederland in Formule-1 voort", aldus Mol eerder in een verklaring. "Met de middelen die Vijay Mallya met zijn Indiase partners meebrengt, ben ik er zeker van dat het Formule-1-team een zeer mooie toekomst heeft."

Prestatie

Mallya is al jarenlang betrokken bij de Formule-1. Hij wil er volgens een verklaring voor zorgen dat prestatie van de Spyker-bolides verder verbetert.

De coureurs van het Spyker-team hebben zich dit raceseizoen nauwelijks in de kijker weten te spelen.

Miljardenomzet

Mallya is eigenaar van de UB Group, dat met onder meer de doe-het-zelf-keten en vliegmaatschappij Kingfisher een miljardenomzet draait.

Hij ziet in de groeiende economie van zijn land grote kansen voor de racesport. Mallya, behalve zakenman ook parlementslid, wil binnen twee jaar een F1-race naar India brengen.