LONDEN/IJMUIDEN - Corus Group zal zijn locatie in Teeside (Noord-Engeland) sluiten, aldus de Britse krant Sunday Times. Met deze en andere kleinere reorganisaties zullen in twee tot drie jaar tijd een kleine 4.000 banen bij Corus Engeland verloren gaan, aldus de krant. Ook is Corus volgens de Sunday Times bezig met een evaluatie van zijn binationale bedrijfsstructuur.

De krant baseert zich op grote aandeelhouders als bronnen. Volgens deze bronnen zal er niet meer geld in het bedrijf gestoken worden tenzij het management de rol van de Nederlandse commissarissen weet in te dammen.

De beleggers vrezen dat de banken nieuw krediet zullen weigeren als er geen nieuwe aandelen worden uitgegeven voor vers bedrijfskapitaal.

Volgens de Britse krant The Observer overweegt Corus de verkoop van zijn rails-activiteiten en van zijn 'hoge kwaliteits plaatconstructie' in Alambama, in een poging om kasstroom te genereren en de Britse activiteiten weer winstgevend te maken.

De Sunday Telegraph tenslotte meldt dat David James in beeld is om de leiding van Corus over te nemen. Volgens bronnen rond Corus zou James komende week een gesprek hebben met het bedrijf.