AMSTERDAM - De Britse investeringsmaatschappij Mecom heeft een formeel bod uitgebracht op de uitgever Wegener. Dat blijkt uit een officieel biedingsbericht dat het Britse bedrijf dinsdag heeft laten plaatsen in enkele Nederlandse kranten.

De onderneming van krantenmagnaat David Montgomery biedt in totaal 17,70 euro per aandeel in contanten. Daarmee waarderen de Britten Wegener op 794 miljoen euro. Aandeelhouders van Wegener kunnen ook kiezen voor 14,29 aandelen Mecom per aandeel Wegener dat ze bezitten. Dat laatste komt neer op een totale overnameprijs van iets meer dan 800 miljoen euro.

De aanmeldperiode begint op 29 augustus en loopt af op 4 oktober. Het bod wordt gestand gedaan als Mecom minstens 95 procent van de aandelen in handen krijgt.

Belang

Mecom, dat in mei de voorgenomen overname bekendmaakte, heeft nu een belang van bijna 30 procent in Wegener. Ook kunnen de Britten rekenen op de aandelen van bestuursvoorzitter Jan Houwert, die ruim 17 procent in handen heeft. Andere grootaandeelhouders zijn Governance for Owners (10 procent) en Tweedy Brown (13,7 procent).