Randstadrail hervat dienstregeling met lege voertuigen

DEN HAAG - RandstadRail heeft de testritten op de Erasmuslijn tussen Nootdorp en Den Haag uitgebreid. Sinds vrijdag rijden lege voertuigen volgens de normale dienstregeling over het spoor.

Het is voor het eerst dat op een traject van Randstadrail, waar in november vorig jaar het publieksvervoer werd stilgelegd, het spoor met een hogere frequentie wordt getest. Dat liet wethouder Smit (Verkeer) van de gemeente Den Haag vrijdag weten.

Randstadrail is een lightrailtraject dat Den Haag met Rotterdam en Zoetermeer verbindt. In november legde de inspectie het grootste deel van de RandstadRail stil na een reeks ontsporingen. Bij het ernstigste incident vielen zeventien gewonden.

Testritten

Al geruime tijd worden op de tracés testritten uitgevoerd, om onder meer de rails, wissels en beveiliging te testen.

Omdat deze ritten tussen Nootdorp en Den Haag goed verliepen, en omdat de Inspectie van Verkeer en Waterstaat groen licht gaf, heeft Randstadrail de testritten opgeschaald naar het zogenoemde proefbedrijf.

Trajecten

Hoe lang het proefbedrijf duurt is onbekend. Ook kon de wethouder niet zeggen wanneer het proefrijden op de overige trajecten begint.

Tip de redactie