Dubbeldekkerbussen Amsterdam van de weg gehaald

AMSTERDAM - De nieuwe dubbeldekkerbussen voor toeristen die sinds enkele weken rondrijden in Amsterdam, zijn donderdag per direct van de weg gehaald. De Inspectie Verkeer en Waterstaat acht het onverantwoord de bussen van excursiebedrijf City Sightseeing nog langer te laten rondrijden.

De open dubbeldekkers rijden op sommige plaatsen in de binnenstad van Amsterdam vlak onder tramdraden door. Hierdoor lopen passagiers het risico geëlektrocuteerd te worden tijdens een toeristische rondrit langs de bezienswaardigheden van de stad.

De Inspectie was een onderzoek begonnen naar de bussen op verzoek van de verkeerspolitie in Amsterdam.

Controle

Tijdens de controle bleek verder dat de open bovenlaag van de bus dusdanig hoog was geplaatst, dat deze niet voldoet aan de Europese keuringseisen.

Om die reden is de betreffende dubbeldeksbus eerder afgekeurd voor gebruik in Nederland door de RDW, de instantie die zich bezighoudt met voertuigen. Bovendien werd tijdens de controle geen registratie bijgehouden van de rij- en rusttijden van de chauffeur.

Toekomst

De Inspectie voert nu gesprekken met stadsdeel Amsterdam-Centrum en de verkeerspolitie over het verdere verloop. Het stadsdeel ondersteunt het initiatief van City Sightseeing wel, liet een woordvoerder weten.

Vlak na de komst van het excursiebedrijf was er nog wat gesteggel omdat de bussen onderweg passagiers in- en uit liet stappen en folders uitdeelde in het centrum, dat allebei niet is toegestaan. "Dat waren aanloopproblemen, die inmiddels zijn verholpen."

City Sightseeing is een onderdeel van het Belgische excursiebedrijf Open Tours, die rondritten in de Engels aandoende dubbeldekkers in hoofdsteden door heel Europa organiseert.

Het bedrijf wilde donderdag nog geen reactie geven. Op de website van City Sightseeing in Amsterdam worden passagiers wel gewaarschuwd om veiligheidsredenen te allen tijde te blijven zitten in de bus en niet te gaan staan.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie