Thalys en ICE rijden weer

UTRECHT - De internationale treindiensten Thalys (van en naar België en Frankrijk) en ICE (Duitsland) hebben donderdagmorgen niet gereden. Het communicatiesysteem voor machinisten en verkeersleiding kampte met een storing, waarop alle internationale treinen werden geschrapt.

Het probleem werd veroorzaakt door een defect in een verbindingskabel tussen Nederland en Duitsland. Het zogeheten GSM-R-systeem kon niet worden gebruikt. Dat systeem garandeert normaal gesproken de communicatie onderweg, ook als de trein in een tunnel rijdt. De wet stelt dat de treindienst moet worden stilgelegd als het systeem uitvalt.

Hervat

Deutsche Bahn, de eigenaar van het systeem, schakelde monteurs in om het probleem te verhelpen. Rond 12.30 uur kon het internationale treinverkeer worden hervat.

Tot die tijd zette NS vervangend vervoer in. De klanten van Thalys en ICE kampten met uiteenlopende vertragingen, onder meer door noodzakelijke extra overstappen.

Dagelijks rijden er zeven ICE's en vijf Thalystreinen. Gedupeerde reizigers kunnen aanspraak maken op een compensatieregeling.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie