Werkloosheid verder gedaald

VOORBURG - De werkloosheid in Nederland is in de periode mei-juli verder gedaald. Het werkloosheidspercentage stond op 4,7 procent, vergeleken met 5,5 procent in dezelfde periode een jaar eerder.

Het dalingstempo is wel iets afgenomen de afgelopen maanden, omdat in deze tijd traditioneel veel scholieren en studenten zich nieuw op de arbeidsmarkt melden.

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI).

Het CBS telde gecorrigeerd voor seizoensinvloeden in de afgelopen maanden gemiddeld 356.000 werklozen. Daarmee is de werkloosheid in het afgelopen halfjaar gemiddeld met drieduizend per maand afgenomen. Daarvoor was er nog sprake van een daling van zesduizend werklozen per maand.

Werk

Het CWI noteerde in de eigen bestanden in juli eveneens een lichte daling van drieduizend werklozen. Het aantal mensen zonder baan dat via het voormalige Arbeidsbureau naar werk zoekt, bedroeg vorige maand 496.000.

Vrouwen

De daling bij het CWI is vooral toe te schrijven aan vrouwen. Het aantal werkloze vrouwen daalde vorige maand in de bestanden van het Arbeidsbureau met 1 procent, tegen een afname bij de mannen van 0,2 procent.

Jongeren

Daarentegen nam het aantal jongeren dat op zoek is naar werk juist licht toe. In juli stonden 33.267 werkloze werkzoekenden tot 25 jaar ingeschreven bij het CWI, tegen 32.523 in juni.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie