Consumentenbond moet onderzoek oogklinieken rectificeren

DEN HAAG - De Consumentenbond moet een onderzoek naar de kwaliteit van ooglaserklinieken rectificeren. De rechtbank in Den Haag heeft dat woensdag bepaald.

De consumentenbond gaf de ooglaserkliniek Eye Center Europe in het onderzoek het predikaat slecht, onder meer omdat de kliniek werkt met een Turkse arts die in Nederland geen officiële registratie heeft. Volgens de rechter ging de Consumentenbond daarmee over de schreef.

Kwaliteit

Volgens de rechter kan de buitenlandse arts een uitstekende vakman zijn, ook al heeft hij geen Nederlandse papieren. Het is volgens hem ook toegestaan om als buitenlandse dokter onder supervisie van een Nederlandse arts te werken.

Het onderzoek van de Consumentenbond was volgens de rechter niet gericht op de kwaliteit van de geboden zorg, dus gaat het naar zijn mening te ver om de kliniek als slecht te beoordelen omdat er een niet-geregistreerde dokter werkt.

Nieuwe klanten

Eye Center Europe heeft eerder al aangekondigd ook een schadeclaim bij de Consumentenbond in te dienen. Volgens de advocaat kan die in de miljoenen lopen. Sinds het onderzoek in juli is gepubliceerd zou het bedrijf, met vestigingen in Nijmegen, Schiphol en Rotterdam, nauwelijks meer nieuwe klanten hebben binnengekregen.

De consumentenbond moet de rectificatie plaatsen op websites en paginagroot in de Consumentengids. De bond zegt teleurgesteld te zijn over het vonnis en gaat in hoger beroep.

Tip de redactie