Mattel haalt opnieuw Chinees speelgoed terug (video)

CHICAGO - De Amerikaanse speelgoedproducent Mattel haalt opnieuw in China geproduceerd speelgoed uit de markt. Dit maakte het bedrijf, dat bekend is van de Barbiepop, dinsdag bekend.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4351 Het gaat deze keer wereldwijd om 18 miljoen producten, waarvan ruim 170.000 in Nederland en 9 miljoen in de Verenigde Staten.

Een aantal producten wordt wordt teruggeroepen vanwege het mogelijk losraken van kleine magneetjes, andere bevatten teveel lood in de verf. Twee weken geleden haalde dochterbedrijf Fisher-Price 1,5 miljoen speeltjes uit de markt.

Zelfmoord

Afgelopen weekend pleegde een Chinese fabrikant van het teruggeroepen speelgoed zelfmoord.

Het zou deze keer onder meer gaan om Barbie-accesoires van het type 'Tanner', 26 verschillende Polly Pocket producten, vijf verschillende Doggie Day Care producten en speelgoedauto's (het 'Sarge'-figuurtje) van de Pixar-film Cars. Van dit laatste product zijn in Nederland ruim 7800 stuks verkocht.

Doorgeslikt

De Amerikaanse commissie voor consumentenveiligheid (CPSC) sprak van drie meldingen van kinderen die meer dan een magneetje hebben doorgeslikt, waardoor die elkaar aantrokken en inwendige perforaties of blokkades veroorzaakten. Deze kinderen zijn inmiddels geopereerd.

Bezorgde consumenten kunnen terecht op een speciale website van Mattel.

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie