UTRECHT - FNV Bondgenoten maakt zich zorgen over de werkgelegenheid bij Akzo Nobel. Bestuurder Ben Roodhuizen van Bondgenoten zei maandag te verwachten dat door de aankoop van het Britse chemieconcern ICI een "efficiencyslag" gemaakt gaat worden. De bestuurder hoopt snel duidelijkheid van Akzo Nobel te krijgen.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4226 Roodhuizen is vooral bezorgd over de verfactiviteiten van beide bedrijven."Als Akzo Nobel merken gaat opkopen in een niet-groeiende markt, is het waarschijnlijk dat er banen verloren gaan bij het samenvoegen van de activiteiten", stelde hij.

Bovendien is de FNV-bestuurder nog steeds niet tevreden over de wijze waarop Akzo Nobel de farmaceutische tak Organon heeft verkocht aan het Amerikaanse Schering-Plough. Volgens Roodhuizen worden er "allemaal mooie woorden gesproken, maar als het erop aankomt geeft men niet thuis."

Werkgarantie

De FNV-bestuurder stelt bij Organon niet eens een werkgarantie te hebben gevraagd, maar een intentie om de werkgelegenheid in Nederland zoveel mogelijk te behouden.

"En als dat onverhoopt niet lukt, dan moet wel conform de Nederlandse arbeidsverhoudingen een oplossing wordt gezocht, bijvoorbeeld begeleidingstrajecten naar ander werk. Maar daar krijgen we niet eens een toezegging op."