BERLIJN - Mogelijk zullen binnenkort ook de passagiers in de toeristenklasse op lange vluchten lekker kunnen slapen. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa overweegt ook deze minst betalenden aan boord een bed aan te bieden.

Lufthansa voert nu een onderzoek uit onder zijn vaste klanten of er vraag is naar een dergelijke service. De eerste resultaten zijn volgens een woordvoerster "zeer postief", zo meldde dinsdag de krant The Wall Street Journal.

Tot nu toe was het voor luchtvaartmaatschappijen te kostbaar om passagiers in de economy class een bed aan te bieden, omdat er dan minder mensen op een vlucht meekonden.

Maar volgens Lufthansa is het nu met een nieuwe indeling mogelijk om drie rijen stapelbedden te maken zonder het aantal passagiers te verlagen. Dit zou onder meer kunnen in de dubbeldekker van Airbus, de A380.

Medische problemen

De bedden zouden ook een einde maken aan de medische problemen die veroorzaakt kunnen worden door het langdurig rechtop zitten, zoals trombose.

Het is nog onduidelijk of en hoeveel de klanten voor een stapelbedje zullen moeten neertellen. Duidelijk is dat het niet zal gaan om bedragen van duizenden euro's die business- en firstclass passagiers nu betalen voor een comfortabele langeafstandvlucht.