ZAANDAM - Albert Heijn-werknemers die door het Ahold-debacle via het AH Vaste Klanten Fonds in hun portemonnee zijn getroffen, bundelen hun krachten. Tot nu toe hebben zich ruim honderd werknemers van de supermarkt zich aangemeld bij de belangenvereniging 'Gedupeerde Medewerkers Albert Heijn' in oprichting.

"We overwegen ons aan te sluiten bij de juridische stappen die Sobi al heeft ondernomen tegen Ahold", aldus mede-initiatiefnemer J. Tellinga zaterdag. Zijn vrouw werkt al ruim twintig jaar op de delicatesseafdeling van Albert Heijn. "Wij zijn in 1998 net als ongeveer 3100 anderen ingestapt met 20.000 gulden in het fonds. Daar is nu zo'n 4000 euro van over."

Volgens Tellinga roept voorzitter P. Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfsinformatie (Sobi) de AH-werknemers op zich als een groep bij hem aan te melden. "Maar eerst willen we dat zeker 10 procent van de gedupeerde medewerkers van Albert Heijn zich bij ons heeft aangesloten."

Bovendien is een claim indienen niet de eerste reden van de tot nu toe aangesloten werknemers. "We willen vooral als een soort belangenvereniging in gesprek komen met de directie", stelt de initiatiefnemer.

De werknemers hopen volgens Tellinga dat AH voor hen de schade op de een of andere manier kan beperken. "Zo is al het idee geopperd dat het bedrijf ons die 20.000 gulden (nu ruim 9000 euro) in de vorm van een cheque teruggeeft, die we alleen kunnen besteden bij de Albert Heijn."