AMSTERDAM - Air France-KLM maakt mogelijk nog vandaag een vliegtuigorder bekend voor 40 Embraer 190 vliegtuigen, een order van zeker 1 miljard euro.

Dat schrijft De Telegraaf vrijdag. De nieuwe cityhoppers uit Brazilië moeten eind maken aan alle storingen met de Nederlandse Fokkers.

Een voorlichter van de luchtvaartmaatschappij kon desgevraagd tegenover Betten de order niet concreet bevestigen. 'Het klopt dat we op korte termijn een vlootvervanging bekendmaken, het besluitvormingsproces daarover is aan de gang. De omvang en de financiële details ken ik echter niet', zo stelt hij.

Korte afstanden

De Embraers, die zijn bestemd voor de kortere afstanden in Europa, zijn van Braziliaanse makelij. De moderne jets zijn bestemd voor de korte afstanden in Europa. Ook de Canadese vliegtuigfabrikant Bombardier was in de race voor de order.

De Braziliaanse cityjets vervangen bij de KLM de oudste Fokker 100's. Passagiers hebben daarover veel klachten in verband met storingen. De Fokker 100 vluchten worden aan de lopende band vertraagd of geannuleerd.