LONDEN - De Britse bank Barclays heeft er nog altijd alle vertrouwen in de overnamestrijd om ABN Amro winnend te kunnen afsluiten. Dat zei bestuursvoorzitter John Varley donderdag bij een toelichting op de halfjaarcijfers van de bank.

Varley erkende wel dat de kans van slagen van het bod op ABN Amro sterk afhangt van de prijsontwikkeling van het aandeel Barclays.

Het bod van Barclays bestaat grotendeels uit eigen aandelen. Dit in tegenstelling tot het concurrerende bod van Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander, dat voor 93 procent uit contanten bestaat en op dit moment hoger is.

"Maar het gaat niet om de prijs van het aandeel nu. Het gaat om de prijs op het moment waarop de aandeelhouders van ABN Amro stemmen, en dat is pas over twee maanden", aldus Varley.

Halfjaarcijfers

De halfjaarcijfers van Barclays gaven het aandeel weer een zetje in de goede richting. De bank moest de afgelopen week behoorlijk terrein prijsgeven op de beurs in Londen.

Donderdag om half negen noteerde het aandeel echter 1,6 procent hoger, waarmee het bod van Barclays op ABN bijna 66 miljard euro waard is. Het bod van het bankentrio staat volgens de meest recente koers van Royal Bank of Scotland op ruim 72 miljard euro.