SCHIPHOL - Op de Schipholterminal D opent in 2008 een zogeheten Yotel, een innovatief en nieuw design hotelconcept met 56 kamers. Het eerste Yotel is kort geleden geopend in Londen Gatwick. Op Schiphol wordt de derde Yotel-vestiging in 2008 geopend.

Daarmee is het ook het tweede hotel achter de paspoortcontrole, bedoeld voor transferpassagiers die even kort, maar wel comfortabel van hun rust willen genieten of zich willen opfrissen. Het concept is speciaal ontwikkeld voor locaties waar maar beperkte ruimte is, zoals op de luchthaven Schiphol.

De kamers zijn 9 vierkante meter groot. "In de kamers staat een modern opklapbed, tafel en tv-scherm waar mensen niet alleen tv op kunnen kijken, maar ook kunnen internetten of bijvoorbeeld eten kunnen bestellen. De hotelkamers hebben een ruime en zeer luxe badkamer met een moderne vormgeving", vertelt Freek Vermeulen, manager productontwikkeling van de Schiphol Group.

De tarieven van de kamers zijn nog niet bekend. In elk geval zal er per uur worden afgerekend. Het hippe hotel komt te staan aan de D-pier in de lounge op de tweede verdieping.

"In lijn met Yotel's wereldwijde uitbreiding zijn wij zeer verheugd om samen te werken met Schiphol Group", laat Gerard Green, CEO van Yotel weten. Vermeulen: "Het Yotel zien wij als een waardevolle toevoeging aan onze diensten."