NEW YORK - Het Amerikaanse speelgoedbedrijf Fisher-Price haalt 1,5 miljoen stuks in China geproduceerd speelgoed uit de handel omdat de verf mogelijk te veel lood bevat.

Dat maakte moederbedrijf Mattel donderdag bekend. Het is de laatste in een reeks van incidenten waarin de veiligheid van Chinese producten ter discussie staat.

Het gaat om 967.000 plastic speeltjes op de Amerikaanse markt en 533.000 in de rest van de wereld. Het gaat onder meer om figuren zoals Pino uit Sesamstraat.

Volgens Mattel kwam het probleem tijdens intern onderzoek aan het licht en heeft het Chinese bedrijf zich niet aan de afspraken gehouden. Hangende een onderzoek neemt Mattel voorlopig geen spullen meer af van de Chinese onderneming.

Bush

De Amerikaanse president George Bush heeft een onderzoek gelast naar de importregels voor Chinese producten. Amerika kondigde vorige maand een importstop aan voor Chinese visproducten nadat in vis sporen van antibiotica waren aangetroffen. Eerder weerden de VS al onder meer Chinese tandpasta, autobanden, speelgoed, medicijnen en diervoeding.