VOORBURG - De prijzen zijn in februari licht gestegen ten opzichte van een maand eerder. Door hogere brandstofprijzen en duurdere voedingsmiddelen kwam de inflatie uit op 2,7 procent. Dat cijfer bedroeg in januari 2,5 procent, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

Vergeleken met een jaar geleden is de inflatie aanzienlijk gedaald. In februari 2002 bedroeg de gemiddelde prijsstijging 3,3 procent. Vooral kleding en schoenen waren afgelopen maand beduidend goedkoper dan in 2002. De prijs van autobrandstof steeg ten opzichte van februari 2002 met bijna 10 procent.

In de eerste maand van dit jaar steeg de benzineprijs ook, maar minder snel: met 7,1 procent. Mede hierdoor was de inflatie in januari lager dan afgelopen maand. Het verschil werd verder veroorzaakt door de prijzen van verse groente. Die daalden minder scherp dan in januari.

Volgens de Europese rekenmethode kwam het inflatiecijfer over februari overigens hoger uit, op 3,2 procent. Dat is 0,3 procent meer dan in de maand ervoor. Verwacht wordt dat de gemiddelde inflatie van de twaalf eurolanden over februari uitkomt op 2,3 procent.