AMSTELVEEN - Als gevolg van forse extra afschrijvingen heeft de Brits-Nederlandse ICT-dienstverlener LogicaCMG in de tweede helft van 2002 een nettoverlies van 471,9 miljoen pond sterling (684 miljoen euro) geleden. De onderneming, die vorig jaar ontstond door een fusie van het Britse Logica en het Nederlandse CMG, schreef in totaal 444,6 miljoen pond (645 miljoen euro) af.

In de laatste zes maanden van vorig jaar realiseerde LogicaCMG een omzet van 882,5 miljoen pond (1,28 miljard euro). Dat is 7 procent minder dan de pro-forma cijfers over de eerste helft van vorig jaar. Volgens bestuurder M. Read verloopt het integratieproces echter "goed en volgens plan". Het bedrijfsresultaat kwam uit op 34,8 miljoen pond (50 miljoen euro).

LogicaCMG geeft geen concrete winstverwachting voor dit jaar. Wel denkt het bedrijf dat de marges in de eerste helft van 2003 onder druk blijven staan. In de tweede helft gaan ze "enigszins" verbeteren, vooral door kostenbesparingen. LogicaCMG verwacht door de fusie jaarlijks 80 miljoen pond (116 niljoen euro) te besparen. Dat is 20 miljoen meer dan in eerdere berekeningen.