ALMERE - Uitzendbureauketen Start is vanaf dinsdag volledig in het bezit van branchegenoot United Services Group (USG). Het uitzendconcern uit Almere heeft voor 100 miljoen euro de resterende procent van de Start-aandelen overgenomen.

In mei vorig jaar verwierf USG al voor 50 miljoen euro een controlerend belang van 51 procent in Start Holding. Bij deze overname had de Almeerse onderneming met de voormalige eigenaar van de aandelen (Stichting Start) afgesproken dat het resterende belang op twee volgende momenten overgenomen kon worden; maart dit jaar en maart volgend jaar.

"Gezien de goed verlopende integratie van Start binnen USG is besloten gebruik te maken van de eerste optie", aldus het uitzendconcern, dat is voortgekomen uit Unique. USG handhaaft ook de eerder uitgesproken verwachting dat op het samenvoegen van de kantoren in Nederland en Spanje en het benutten van schaalvoordelen vanaf dit jaar minimaal 10 miljoen euro wordt bespaard.

Het 100-procentsbelang in Start Holding wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari dit jaar in de boeken van USG opgenomen. Het uitzendconcern presenteert op 19 maart de jaarresultaten over vorig jaar.