ZAANDAM - Supermarktconcern Ahold heeft al zijn medewerkers opgeroepen geen enkel document te vernietigen, in verband met het onderzoek dat justitie in New York doet naar de gang van zaken bij het bedrijf. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft al documenten opgevraagd. Ahold werkt volledig mee, zei een woordvoerster dinsdag.

Een speciaal onderdeel van het Amerikaanse Openbaar Ministerie in New York, gespecialiseerd in witteboordencriminaliteit, voert het onderzoek uit naar mogelijke fraude bij Ahold. Het supermarktconcern meldde vorige week dat het op boekhoudkundige onregelmatigheden was gestuit bij zijn Amerikaanse dochter US Foodservice. Als gevolg daarvan komen de inkomsten over 2001 en zeker 500 miljoen dollar lager uit dan eerder gemeld.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times heeft de Amerikaanse justitie documenten opgevraagd die dateren vanaf 1999. De stukken hebben betrekking op bijna alle bedrijfsonderdelen van het supermarktconcern. Ahold kon echter dat aspect dinsdag niet bevestigen.