ROTTERDAM - De fabrikant van onder meer Luxaflex-jaloezieën Hunter Douglas heeft het afgelopen jaar iets meer winst behaald dan in 2001. De nettowinst kwam uit op 125,1 miljoen euro tegenover ,8 miljoen een jaar eerder. Dat heeft Hunter Douglas dinsdag voorbeurs bekendgemaakt.

De omzet daarentegen daalde van 1,73 miljard euro naar 1,7 miljard. Het bedrijf heeft minder geproduceerd en de sterke euro speelde de onderneming parten. Hunter Douglas doet geen uitspraken over het lopend jaar wegens de onzekere economische omstandigheden. Voor de lange termijn blijft de fabrikant echter optimistisch.

De omzet in Europa viel in 2002 hoger uit, vooral dankzij overnames. Op de Noord-Amerikaanse markt viel het resultaat tegen. De omzet daalde 4,3 procent. Dit had te maken met de relatief sterke euro.

In Zuid-Amerika produceerde Hunter Douglas aanzienlijk minder dan in 2001, waardoor de omzet meer dan 12 procent afnam. De winst bleef echter gelijk. In Azië was China het meest winstgevende land en in Australië kwam de omzet hoger uit.