AMSTERDAM - Het noodlijdende automatiseringsbedrijf Getronics heeft de termijn verlengd waarbinnen de obligatiehouders hun schuldbewijzen kunnen omwisselen in aandelen. De inschrijving sluit nu op 31 maart in plaats van op 6 maart. Dat heeft Getronics maandag bekendgemaakt.

Het bedrijf wil de obligaties die aflopen in 2004 en 2005 met een waarde van 569 miljoen euro omwisselen in 81,5 procent van de aandelen, 75 miljoen euro contant en nieuwe schuldpapieren. Getronics moet van de schuldbewijzen af, omdat het niet genoeg geld heeft om ze af te lossen.

De nieuwe raad van bestuur, die op 21 februari is aangetreden, heeft tot de verlenging van de termijn bsloten. De leiding heeft tijd nodig om "alle mogelijkheden die openstaan voor het bedrijf goed te bestuderen". De afgelopen week heeft het bestuur de financiële toestand van het bedrijf al onder de loep genomen.

Vorige week lieten vertegenwoordigers van de obligatiehouders nog weten dat zij niet konden garanderen dat de schuldeisers instemmen met het bod van de automatiseerder. Het opstappen van het bestuur en de steeds wisselende winstverwachting over 2002 brengen velen aan het twijfelen.