AMSTERDAM - Werkgeversorganisatie VNO-NCW wil dat werknemers die elke week twee dagen thuiswerken worden beloond met een antifilebonus. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

De bonus zou volgens de werkgeverskoepel kunnen worden geregeld in de flexibele arbeidsvoorwaarden.

VNO-NCW doet het voorstel in een brief aan staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA), schrijft de krant. De huidige fiscale regeling voor het thuiswerken moet daarnaast uitgebreid worden.

Inrichting

"Op dit moment kan een baas eens per vijf jaar een vergoeding van maximaal 1815 euro geven voor de inrichting van een werkruimte thuis. Dit bedrag zou moeten worden opgetrokken naar drieduizend euro", licht de secretaris fiscale zaken van VNO-NCW toe in De Telegraaf.

Ook de kosten voor verwarming en verlichting zouden moeten worden vergoed door de werkgever. De compensatie is volgens de werkgeversorganisatie vooral redelijk omdat werknemers een deel van hun woning opgeven voor hun werk.

Files

"Het terugdringen van de files is zo belangrijk voor de Nederlandse economie dat we vinden dat werknemers die thuiswerken die antifilebonus verdienen", zegt de secretaris in de krant.

Ongeveer vier miljoen mensen werken in Nederland op kantoor, schrijft De Telegraaf. Uit een rapport van onderzoeksbureau Ecorys zou blijken dat het de doorstroming van de economie ten goede zou komen als de helft van hen een of twee dagen per week niet meer de weg op hoeft om naar het werk te komen.

Vakcentrale FNV zou blij zijn dat de werkgevers stappen ondernemen om thuiswerken te stimuleren.