AMSTERDAM - Vakbonden en de ondernemingsraad van ABN AMRO dreigen een overname door Barclays te blokkeren. Zij eisen dat Barclays details geeft over de gevolgen van een overname voor het personeel. Dat schrijft Het Financieele Dagblad woensdag.

Donderdag verwachten de vakbonden van Barclays antwoord op hun nadere vragen over de gevolgen van een overname van ABN AMRO. Krijgen zij geen duidelijkheid, dan overwegen zij de Ondernemingskamer te vragen om een overnamebod van Barclays op ABN AMRO tijdelijk te blokkeren, zo stelt de krant.

De bonden hebben zich al aangesloten bij de wanbeleidprocedure die de Vereniging voor Effectenbezitters tegen de bank heeft aangespannen.

Aanbeveling

De bonden willen net als de centrale ondernemingsraad weten hoe de 23.000 banen over de wereld zijn verdeeld die volgens Barclays verdwijnen als de overname van ABN AMRO doorgaat. De ondernemingsraad heeft de Britten laten weten zonder deze informatie geen aanbeveling te kunnen doen voor of tegen Barclays.

Een dergelijke aanbeveling is verplicht, voordat Barclays een definitief bod mag doen. De ondernemingsraad heeft hiermee een drukmiddel in handen.