DEN HAAG - Streekbusvervoerder Arriva blijft in de Hoeksche Waard en op Goeree-Overflakkee rijden. De provincie Zuid-Holland gunde de onderneming dinsdag de vervoersconcessie, omdat Arriva bij de aanbesteding als beste naar voren kwam.

Dezelfde provincie gaf het openbaarvervoersbedrijf begin van dit jaar meermalen een boete omdat te veel ritten uitvielen en te veel bussen niet op tijd reden. Het bedrijf nam daarna diverse maatregelen om de problemen op te lossen.

"Arriva zal zorgen dat de bewoners in dit gebied een goede dienstverlening krijgen", bezweert gedeputeerde Martin Huls. Hij vervolgt: "Wij hebben hoge eisen gesteld aan de kwaliteit en zullen er op toezien dat Arriva zijn beloftes nakomt."

Personenvervoer

Het bedrijf verzorgt nu al sinds 2004 het personenvervoer in de gebieden Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Sinds 1 januari 2007 nam het ook het stadsvervoer in Dordrecht en het treinverkeer op de Merwede-Lingelijn (het treintraject tussen Dordrecht en Geldermalsen) op zich.

De vergunning betekent dat Arriva tot medio december 2014 het openbaar vervoer in het gebied Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee verzorgt.