AALSMEER - Endemol Nederland gaat misschien verhuizen naar Amsterdam. Het tv-productiebedrijf bekijkt meerdere vestigingsopties in de hoofdstad, waaronder de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Dat meldde een woordvoerder van de Nederlandse tak van het tv-bedrijf dinsdag.

'De pretfabriek in Aalsmeer' is een bekende verwijzing naar de firma die ooit werd opgericht door Joop van den Ende en John de Mol. De programmamakers zijn nu gehuisvest in de voormalige bloemenveiling in Aalsmeer, maar dat huurcontract loopt af in 2010.

Een verlenging van die overeenkomst behoort tot de mogelijkheden, maar los daarvan beoordeelt Endemol momenteel de mogelijkheden om te verkassen.

Wegens de uitstraling van de stad, de nabijheid van facilitaire bedrijven en de mogelijke kostenbesparing kijkt Endemol naar Amsterdam. Het bedrijf heeft projectontwikkelaars offertes gevraagd voor nieuwbouw in de hoofdstad, want verbouwing van een bestaand pand is volgens de Endemol-zegsman minder reëel.

GTST

Als het bedrijf inderdaad verhuist uit Aalsmeer, betekent dat dat tv-studio's waar programma's als Goede Tijden, Slechte Tijden hun oorsprong vonden, worden verlaten. In het najaar bereikt het plan om mogelijk te verhuizen volgens de woordvoerder "een meer concrete fase". Bij Endemol Nederland werken ongeveer 450 mensen.