AMSTERDAM - Getronics heeft zich vorig jaar schuldig gemaakt aan handel met voorkennis. Dit stelt Frans Faas, vertegenwoordiger van naar eigen zeggen 10 procent van alle uitstaande obligaties Getronics, in De Telegraaf. De handel zou hebben plaatsgevonden tussen april en oktober , bij het terugkopen van converteerbare obligaties.

Terwijl Getronics via ABN Amro obligaties terugkocht, onderhandelde het automatiseringsconcern tegelijkertijd over de verkoop van de divisie Getronics Government Solutions, zo stelt Faas. Daardoor beschikte Getronics volgens Faas over koersgevoelige informatie, die niet bij overige marktpartijen bekend was.

Faas heeft de vermeende voorwetenschap gemeld bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM).

In het Algemeen Dagblad stelt Faas dat 'een substantieel deel' van de obligatiehouders sterk overweegt het bod van Getronics aan de obligatiehouders naast zich neer te leggen.

Aanleiding zou zijn dat er sinds het uitbrengen van het bod nogal wat dingen zijn veranderd. Zo stapte vorige week het bestuur van Getronics op. Ook werd gemeld dat het bedrijfsresultaat in 2002 20 miljoen euro lager zou uitvallen.