LONDEN - British Airways stopt mogelijk met de Concorde. De Britse luchtvaartmaatschappij denkt erover het supersonische toestel niet te gebruiken omdat het aantal passagiers terugloopt.

Een woordvoerster van British Airways verklaarde woensdag dat de directie zich beraadt over de kwestie, maar geen besluit heeft genomen. Wanneer dat gebeurt, hield ze in het midden.

De Concorde gaat sneller dan het geluid en vliegt binnen enkele uren de Atlantische Oceaan over. De betrouwbaarheid van het toestel staat al enige tijd ter discussie. Drie jaar geleden verongelukte bij Parijs een Franse Concorde. Het toestel stortte kort na de start neer. De ramp kostte 114 mensen het leven.

Na het ongeluk bleven de Concordes meer dan een jaar aan de grond staan. Pas eind 2001 werden de vluchten hervat. Maar ook daarna deden zich nog incidenten voor. Vorige week nog maakte een Franse Concorde in Canada een noodlanding wegens motorproblemen. British Airways en Air France zijn de enige luchtvaartmaatschappijen die Concordes in hun vloot hebben.