HILVERSUM - Bezitters van de nog vrij verhandelbare aandelen van Endemol kunnen vanaf donderdag hun stukken aanbieden aan Edam Acquisition, dat Endemol overneemt. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend.

Edam wil 24,55 euro per aandeel betalen. Het openbaar bod loopt van 5 juli tot en met 3 augustus. Edam bestaat uit het Italiaanse Mediaset, John de Mols investeringsmaatschappij Cyrte en de zakenbank Goldman Sachs.

Nog 25 procent van de aandelen van Endemol is genoteerd aan de beurs. De overige 75 procent was in handen van Telefónica.

Transactie

Dinsdag maakte het Spaanse telecombedrijf bekend dat het de verkoop van dit belang aan Edam heeft afgerond. Met deze transactie was een bedrag van 2,6 miljard euro gemoeid. Het gehele bedrijf wordt met het openbaar bod gewaardeerd op 3,1 miljard euro.

Beurs

Telefónica kocht het productiebedrijf in 2000 voor 5,5 miljard euro van De Mol en Joop van den Ende. In 2005 ging 25 procent van het bedrijf weer naar de beurs. Sinds begin maart stond de onderneming in de etalage.

Edam haalt Endemol waarschijnlijk eind augustus of begin september van de beurs.