BREDA - Buschauffeurs van Veolia in Midden- en West-Brabant zetten hun acties tegen voorgenomen bezuinigingen bij het bedrijf dinsdag voort. Bussen rijden alleen in de spits en kaartjes worden niet gecontroleerd, kondigt FNV Bondgenoten aan.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/1724 Maandag reden al de hele dag geen bussen in het gebied. Alleen in Waalwijk bleken alle chauffeurs werkwillig. Het was voor Veolia aanleiding om een kort geding aan te spannen tegen de vakbond. De rechtszaak dient dinsdag in Utrecht.

Het busbedrijf stelt dat de reiziger de dupe van de staking is terwijl de FNV Bondgenoten op dit moment nog andere middelen heeft om het conflict over gewijzigde arbeidsomstandigheden uit te vechten.

Rusttijden

Veolia heeft met (een deel) van de ondernemingsraad overeenstemming bereikt over een productiviteitsstijging. Daardoor krijgen de chauffeurs bijvoorbeeld hun rusttijden niet langer vergoed. Volgens FNV Bondgenoten bestaat voor het plan geen draagvlak.

Voor de vakbond gaat het om een principekwestie. Als Veolia deze slag wint, is de weg vrij voor alle vervoerbedrijven in Nederland om te concurreren op arbeidsvoorwaarden, zeggen bestuurders.