AMSTERDAM - De particuliere belegger ziet de crash die het aandeel Ahold gisteren doormaakte als een koopmoment, zo blijkt uit de cijfers van het onderzoeksbureau StockScore.nl

'Ahold-storm laten uitrazen; wacht op nieuws!' (video)

Zowel het aantal particuliere beleggers dat Ahold in bezit heeft als het gemiddeld aantal aandelen dat men in bezit heeft is gestegen. Het aantal particulieren met Ahold in bezit is van 28 procent gestegen naar ruim 29 procent van de zelfstandige particuliere beleggers. Ahold stond reeds op de tweede plaats van meest populaire aandelen onder particuliere beleggers en blijft hierop staan. Indien de particuliere belegger echter blijft bijkopen kan Ahold de koppositie die KPN momenteel inneemt zeer binnenkort weer heroveren.

Het gedrag van de particulieren is aan de ene kant opvallend te noemen. Immers lijkt het er op dat particuliere beleggers gisteren nauwelijks hebben meegedaan aan de verkoopwoede, maar wel enkele gedumpte stukken hebben opgepikt.

Het lijkt er dus op dat Ahold momenteel nog het vertrouwen van de particuliere belegger geniet, hoewel met scepsis. De verhouding van aankoopintenties en verkoopintenties is namelijk slechter dan het gemiddelde van vorig jaar. De populariteit van Ahold onder particulieren zal waarschijnlijk niet afnemen, tenzij er nog meer of nog grotere schandalen aan het licht komen.