AMSTERDAM - Nederlandse bejaarden worden steeds vaker slachtoffer van oplichters die hun opsluwe wijze hun pinpas inclusief code ontfutselen. Er zijn al tientallengedupeerden. De politie Amsterdam heeft al enkele verdachten gearresteerd. Datmeldt De Telegraaf dinsdag.

Afgelopen week werden twee mannen en een vrouw opgepakt die met een gestolenpas geld wilden pinnen. Een medewerker van een geldinstelling vertrouwde hetniet en waarschuwde de politie. Volgens de politie doen de oplichters zich voorals bankmedewerkers die vertellen dat een pasje niet deugt. De politiewaarschuwt voor de oplichters, en benadrukt dat bankcontroleurs nooit langs dedeur komen.

In Amsterdam werd een 80-jarige vrouw van 9.140 euro beroofd door eenoplichter, die bij haar aanbelde en zich voordeed als controleur van dePostbank. Hij vertelde haar dat er een virus in de pinpassen van de Postbankzat. Hij voeg zijn slachtoffer haar pincode in een mobiel pinapparaatje in tetoetsen. Wanneer er vier sterren op het display zouden verschijnen, was devrouw ook getroffen door het virus. Dat bleek uiteraard het geval te zijn,waarna de dief de pas in beslag nam.