ZOETERMEER - Het wegvervoer loopt flinke klappen op sinds de aanslagen in de Verenigde Staten en de versterkte economische teruggang. Wegvervoerorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) meet sinds 1995 de bedrijvigheid in het vervoer. Deze was nog nooit zo laag als in het afgelopen kwartaal, zo meldde TLN woensdag.

Vooral het vervoer op Duitsland zit in het slop. Dat is des te erger omdat meer dan de helft van het grensoverschrijdende vervoer op Duitsland is. Volgens TLN heeft ook Duitsland te lijden onder "een sterk teruglopende economische groei". "Voorlopig wordt hier geen herstel verwacht."

Maar zoals TLN het zelf zegt: "Voorspellingen van transportondernemers zijn door de bank genomen negatiever dan de praktijk uiteindelijk uitwijst."

Positief lijkt dat de kosten voor de wegvervoerders niet langer stijgen. Een grote meerderheid meent dat de kosten over het derde kwartaal gelijk zijn gebleven aan die van het voorafgaande kwartaal. Vooral de brandstofprijs is van belang voor de sector. De prijs van diesel is gedaald.