LONDEN - Eén op de tien kinderen in het Verenigd Koninkrijk lijdt bittere armoede. Het gaat om 1,3 miljoen kinderen zo berichtte de organisatie Save the Children dinsdag. Ze groeien op in huishoudens met een inkomens van gemiddeld slechts 8660 euro per jaar.

In de Britse hoofdstad Londen is de situatie nog dramatischer volgens Save the Children met één op de zes kinderen in bittere armoede. De organisatie stelt verontwaardigd: "Het is een schandaal dat in zo'n rijk land ouders de grootste moeite hebben rond te komen van zulke lage inkomens en dat kinderen essentiële zaken zoals een verwarmde woning, gezond voedsel of op schoolreisje gaan, moeten missen."

De regering is het niet eens met de wijze waarop Save the Children de bittere armoede kwalificeert en berekent. Het ministerie van Arbeid en Pensioenvoorziening stelde dat sinds 1997 600.000 kinderen uit de armoede zijn geholpen door de overheid. Met de maatregelen uit de laatste begroting volgen er nog eens 200.000 kinderen die uit de armoe worden getild.