APELDOORN - De regionale krantenuitgever Wegener heeft het precieze aantal arbeidsplaatsen dat dit jaar moet verdwijnen vastgesteld op 250. Dat heeft een woordvoerster van het bedrijf woensdag gezegd.

Eind vorig jaar ging het bedrijf uit van twee- à driehonderd van de 3100 banen. De uitgever werkt sinds vorig jaar aan ingrijpende besparingen, omdat de advertentie-inkomsten en oplagen dalen.

Bijlagen

Het grootste deel van de besparingen (circa 25 miljoen) moet voor 1 januari zijn gerealiseerd. De komende weken bekijkt Wegener bij welke bedrijfsonderdelen de ontslagen moeten vallen. Dat hangt mede af van de vraag welke redacties bepaalde wekelijkse bijlagen gaan maken. Wegener voegt de bijlagen verregaand samen. Er komen onder meer bedrijfsbrede bijlagen over auto's en over reizen.

Ook heeft Wegener besloten tot samenvoeging van de onderdelen Sijthoff Pers (rond Den Haag en Gouda) en Wegener Midden-Nederland. De redacties van beide uitgeverijen blijven wel gescheiden.

Sociaal plan

De vakbond NVJ zegt in een reactie zich over de situatie te beraden. De bond spreekt volgende week met de raad van bestuur over een sociaal plan.

Wegener is onder meer uitgever van de Provinciale Zeeuwse Courant, De Gelderlander, het Utrechts Nieuwsblad, de Haagsche Courant en De Twentsche Courant Tubantia.