UTRECHT - De opdracht voor het ontwikkelen van de software voor het zogenoemde elektronisch kinddossier moet volgens de rechter worden gegund aan automatiseerder Ordina. Dat heeft de rechtbank in Utrecht woensdag bepaald.

Via een aanbestedingsprocedure was de opdracht door stichting EKD gegund aan branchegenoot Getronics Pinkroccade. De nummer twee van de aanbestedingsprocedure, Ordina, maakte daartegen bezwaar en is nu door de voorzieningenrechter in het gelijk gesteld.

Ieder kind dat in Nederland wordt geboren krijgt vanaf volgend jaar een elektronisch kinddossier. Daarin komt informatie over het kind zelf, maar ook over de gezinssituatie en zijn omgeving.

Voordelig

EKD had Ordina afgewezen omdat de aanbieding van de automatiseerder economisch niet de meest voordelige was. Bovendien verklaarde de stichting de inschrijving van Ordina ongeldig omdat het bedrijf voorwaarden stelden die in strijd waren met het aanbestedingsdocument.

Volgens de rechter heeft EKD echter de plank misgeslagen. Niet de inschrijving van Ordina, maar juist die van Getronics had ongeldig moeten worden verklaard.

Beste

Daaruit volgt dat de aanbieding van Ordina als het beste moet worden aangemerkt, aldus de rechter.

Getronics gaat zich beraden op eventuele vervolgstappen, zei een woordvoerder van het bedrijf in een reactie.