LONDEN - De Britse bank Barclays heeft plannen om zijn bod op ABN Amro aantrekkelijker te maken. De Britse bank wil het bod, dat nu volledig in aandelen is, gedeeltelijk omzetten in contanten. Dat meldt The Financial Times woensdag op basis van bronnen.

Volgens de Britse zakenkrant ziet Barclays in dat het zijn bod van ongeveer 65 miljard euro moet verbeteren om het bankenconsortium onder leiding van Royal Bank of Scotland (RBS) te verslaan. Het bankentrio van RBS, Fortis en Santander heeft een bod uitgebracht op ABN Amro van 71,1 miljard euro. De drie willen 79 procent van de overnamesom in contanten betalen.

Barclays wacht volgens de krant met het aanpassen van zijn bod totdat duidelijk is of een overname van ABN Amro door het bankenconsortium door kan gaan. Het bod van het drietal is alleen geldig als het consortium ook de ABN Amro-dochter LaSalle in handen krijgt.

Eerder verkocht ABN Amro dit Amerikaanse onderdeel aan Bank of America, als onderdeel van de voorgenomen fusie met Barclays. De Hoge Raad buigt zich momenteel over deze zaak. De uitspraak wordt binnen een maand verwacht.

Harvard

Barclays probeert verder de landelijke en lokale politiek te overtuigen dat de Britse bank de beste overnamepartner is. De top van Barclays heeft burgemeester Job Cohen laten weten dat Amsterdam een 'Harvard aan de Amstel' krijgt als de deal met ABN Amro slaagt. De gemeente Amsterdam en het Interstedelijk Studenten Overleg reageren enthousiast op de mogelijkheid van een nieuwe financiële topopleiding.