AMSTERDAM - Enkele kantoren van de Rabobank proberen actief klanten van ABN Amro te werven. RTL Nieuws beschikt over brieven van drie vestigingen die naar ABN Amro-klanten zijn verstuurd.

Daarin wordt geschreven over onrust over de 'ontwikkelingen in de bancaire wereld', zoals de overname van ABN Amro. "Daag ons uit u te tonen dat de Rabobank het anders doet", valt verder te lezen.

Advies

Ondanks dat zeker drie verschillende kantoren de 'wervingsbrieven' verstuurden, ontkent een woordvoerder van Rabobank Nederland dat sprake is van een gecoördineerde actie. "De 188 banken die samen Rabobank Nederland vormen staat het vrij om dit soort acties te ondernemen. Wij kunnen alleen een advies uitbrengen om dit niet meer te doen." De zegsman laat verder weten de gang van zaken te betreuren.

Eerder liet financieel bestuurder Bert Bruggink weten dat er 'massaal' klanten zijn overgestapt door de overnamegeruchten over de bank. Het zou gaan om duizenden klanten. Onlangs gaf ABN Amro zelf ook al toe last te hebben van vertrekkende klanten, maar de bank hield het op enkele tientallen overstappers.