PARIJS - Fortis is niet van plan het overnamebod van 71 miljard euro op ABN Amro te verhogen. Dat zegt bestuursvoorzitter Jean-Paul Votron van de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar dinsdag in een vraaggesprek met de Franse krant La Tribune.

Volgens Votron is het "moeilijk" om het bod van Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander te overtreffen "zeker omdat ons bod voor 79 procent uit contanten bestaat". De topman vindt dat het bod van het bankentrio de waarde van ABN Amro weerspiegelt. "We zullen het bod niet verhogen."

Votron zegt verder er op te vertrouwen 15 miljard euro uit de markt te kunnen halen om zijn deel van de overnamesom te bekostigen.

Barclays

De Britse bank Barclays heeft vrijwel alle aanvragen voor de voorgenomen overname van ABN Amro ingediend bij de toezichthouders. "We liggen op schema." Dat heeft Barclays dinsdag bekendgemaakt.

De Britse bank is de afgelopen dagen onder vuur komen te liggen van de activistische belegger Atticus Capital, die er bij Barclays op aandrong af te zien van een bod op Nederlands grootste bank. Atticus is als aandeelhouder bang dat Barclays in een biedingsstrijd te veel gaat betalen voor ABN Amro. Dinsdag liet Barclays' topman John Varley weten dat de overname van ABN Amro "significante waarde" voor zijn aandeelhouders oplevert.

LaSalle

Barclays zei verder kennis te hebben genomen van de door Bank of America bij de Federal Reserve ingediende formulieren voor de aankoop van ABN Amro's Amerikaanse dochter LaSalle.

ABN Amro is door Barclays geïnformeerd over het indienen van de documentatie voor het voorgenomen bod, aldus de bank dinsdag in een persbericht.