UTRECHT - De vakbonden hebben maandag met de directie van de Nederlandse Spoorwegen een akkoord bereikt over een nieuwe cao. De werknemers van NS krijgen een loonsverhoging van 3 procent per 1 april dit jaar en 3 procent per 1 april 2008. In december 2007 en 2008 krijgen ze ook een eenmalige uitkering van 250 euro.

Verder is afgesproken dat als het klantenoordeel van NS omhoog gaat, de werknemers ook nog een eenmalige uitkering van maximaal 250 euro ontvangen. Dat hebben betrokkenen bij de onderhandelingen bekendgemaakt. Zij stelden dat de handtekeningen ieder moment kunnen worden gezet.

De nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst heeft een looptijd van twee jaar. De werkgever en de bonden hebben niet alleen afspraken gemaakt over extra salaris, maar ook over sociale innovatie, veiligheid, werk- en rustijden, opleiding en werkzekerheid. Dat waren voor de vakbonden belangrijke onderwerpen.

Enthousiast

FNV Bondgenoten, de vakbond met de meeste leden onder het NS-personeel, en de CNV Bedrijvenbond zijn enthousiast over het bereikte onderhandelingsresultaat. "Veel werkgevers kunnen een voorbeeld nemen aan de nieuwe cao voor NS", aldus FNV Bondgenoten in een reactie.

"Het vakmanschap van de mensen staat weer centraal in dit akkoord en dat is veel waard", stelt FNV Bondgenoten-bestuurder Roel Berghuis. "Waar andere werkgevers alleen maar kosten willen besparen, wil NS investeren in zijn mensen". Dat blijkt volgens Berghuis onder meer uit het feit dat NS werkgelegenheid en opleidingsprogramma's biedt voor mensen die weinig kans hebben op de arbeidsmarkt en uit de afspraak over een onderzoek naar werkbelasting.

"Het belangrijke is dat NS weer luistert naar haar werknemers", vindt Berghuis. "Door in beeld te brengen wat precies de zware beroepen zijn binnen NS, kunnen voor deze functies aanvullende afspraken worden gemaakt over risicovermindering, het tijdig overstappen naar een minder zware functie of andere maatregelen".