UTRECHT - Een baan in de horeca moet weer een gewone baan worden, met een fatsoenlijk salaris, normale arbeidstijden en een gezonde verhouding tussen werk en privé.

Daarnaast moet de scholingsgraad in de branche omhoog, zodat het belabberde imago van de branche op het gebied van dienstverlening kan verbeteren.

Die conclusies trekt de FNV Horecabond uit Het Grote Horecadebat. Tijdens die campagne voerden vertegenwoordigers van de bond de afgelopen vier maanden in plaatsen in het hele land gesprekken met ruim vijfhonderd horecamedewerkers.

Cao

De FNV Horecabond gaat de uitkomst van de gesprekken gebruiken tijdens de onderhandelingen over een nieuwe cao. Die beginnen in het najaar. De huidige collectieve arbeidsovereenkomst voor de ongeveer 330.000 werknemers in de branche loopt nog tot maart 2008.

De FNV Horecabond, en de CNV Dienstenbond zijn zeer ontevreden over de lopende cao. Die is alleen ondertekend door werkgeverskoepel Koninklijk Horeca Nederland en vakbond De Unie.

"We hopen dat we in het najaar wel weer met z'n allen afspraken kunnen maken", aldus Bea van den Bosch van de FNV Horecabond. "Maar dan moet er wel iets veranderen in de houding van de werkgevers".

Geld

Geld hoeft volgens Van den Bosch geen probleem te zijn. "De omzetten groeien weer en er wordt sowieso al goed geld verdiend in deze branche. Ondernemers doen er goed aan om een keer af te zien van wéér een nieuw interieur. Ze kunnen het geld beter gebruiken voor goede arbeidsvoorwaarden voor het personeel."

Aantrekkelijk

Werkgevers profiteren volgens Van den Bosch ook van dergelijke keuzes. "De branche wordt dan weer aantrekkelijk voor werkzoekenden. Erg belangrijk in een tijd waarin horecabedrijven klagen over grote aantallen openstaande vacatures."

Overleg

De FNV Horecabond hoopt resultaat te boeken door overleg, want échte vakbondsacties zijn een onbekend fenomeen in de horecawereld. Slechts 10 procent van de werknemers is aangesloten bij een vakbond. "Het is daardoor moeilijk om een vuist te maken", erkent Van den Bosch.