Amsterdam - Bank of America heeft een volgende stap gezet in de overname van LaSalle, de Amerikaanse dochter van ABN AMRO. Begin mei diende Bank of America een verzoek in bij de Amerikaanse Federal Reserve om de overname goed te keuren. Dit blijkt uit stukken van het Amerikaanse stelsel van centrale banken die Bank of America eind vorige week deponeerde.

Een woordvoerder van Bank of America zegt in een reactie op deze filing: 'Wij gaan gewoon verder met onze plannen om de overname van LaSalle af te ronden.'

Op 22 april sloten Bank of America en ABN AMRO een koopovereenkomst waarbij de Amerikaanse bank LaSalle voor USD 21 miljard in handen zou krijgen.

Voorwaarde

Een belangrijke voorwaarde voor deze overeenkomst is dat aandeelhouders van zowel Bank of America als ABN AMRO geen goedkeuring hoeven te vragen aan hun aandeelhouders.

De ondernemingskamer van de rechtbank in Amsterdam gooide echter roet in het eten door te bepalen dat toch eerst de aandeelhouders van ABN AMRO hun goedkeuring moeten geven voor de verkoop.

Contractbreuk

Volgens Bank of America wordt nu contractbreuk gepleegd waardoor de bank nu mogelijk met een schadeclaim komt van enkele miljarden.

Deze filing is een van de vele stappen die Bank of America moet zetten om het overnameproces af te ronden. Belanghebben hebben tot 3 juli 2007 de tijd om bij de Federal Reserve bezwaar aan te tekenen tegen de overname.