WIJK BIJ DUURSTEDE - De kroketten Van Dobben en Kwekkeboom gaan over in andere handen. De familie Van Dobben doet samen met twee investeerders afstand van de fabriek waar de twee kroketten worden gemaakt.

De snackfabrikant Buitenhuis neemt de snackproducent over samen met investeerder NPM Capital.

Dat maakte Buitenhuis donderdag bekend. Financiële details zijn niet vrijgegeven. Buitenhuis, die vooral minisnacks maakt, breidt hiermee zijn assortiment uit. De onderneming is van plan de twee merken verder te laten groeien.

"Buitenhuis is niet zo bekend onder consumenten. Met Van Dobben en Kwekkeboom hebben we twee ongekend sterke merken voor de consumentenmarkt in handen", aldus algemeen directeur Gerrit Brunninkreef van Buitenhuis.

Cold Food

De Van Dobben-kroket werd vlak na de oorlog door de familie ontwikkeld, op een steenworp afstand van het Tuschinski-theater in Amsterdam.

De familie droeg later de productie van haar eigen merk kroketten en andere snackproducten over aan Cold Food, die ook de Kwekkeboom-kroket produceert. In 2003 nam de familie de snackproducent samen met de twee investeerders over.