ZAANDAM - Dertigduizend rekeninghouders van Albert Heijn hebben de afgelopen maanden hun buitenlandse bankbiljetten uit een aantal eurolanden ingewisseld bij de supermarktketen.

Volgens een woordvoerster overtrof de actie de verwachtingen. Ruim 15 procent van de rekeninghouders ruilde biljetten in. De klanten hoefden geen transactiekosten te betalen. De opbrengst kon alleen worden gestort op een AH-spaarrekening.

Het supermarktconcern verwachtte dat de deelnemers tussen de 50 en 250 gulden zouden inwisselen. Een exact bedrag is niet genoemd, maar het was gemiddeld in ieder geval boven de 100 gulden.

Gedurende de actie schreven zo'n 10.000 nieuwe rekeninghouders zich in. Volgens de woordvoerster is de stijging van het aantal rekeninghouders niet in zijn geheel toe te schrijven aan de actie.

"We zien de laatste tijd al een stijgende lijn. De duidelijke toeloop van het aantal spaarders kan meerdere redenen hebben."

Wegens het succes van de actie, die half september begon, werd de einddatum van de actie verlengd van 4 november naar 2 december.

/DOSSIERDe Euro