Tot donderdag kunnen alle beleggers inschrijven voor de aandelen van het Nederlandse telecombedrijf

AMSTERDAM - Aandeelhouders van KPN hebben zich tot dusver voor in totaal 3 miljard euro (f 6,6 miljard) inschreven voor nieuwe aandelen van het telecombedrijf. Dit is inclusief de deelname van de Nederlandse Staat van 1,7 miljard euro. Dat hebben de emmissiebegeleiders ANB Amro Rothschild en Deutsche Bank woensdag bekendgemaakt.

Bekijk video

KPN wil voor in totaal 5 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgeven. Tot nu toe is dat voor 60 procent gelukt met de zittende aandeelhouders. Tot dinsdag nabeurs konden zij zich volgens een voorkeursregeling inschrijven voor de aandelen van het Nederlandse telecombedrijf. Tot donderdag kunnen alle beleggers dat nog.

Een woordvoerder van ANB Amro zegt dat de getoonde interesse voor de nieuwe aandelen "een absoluut mooi resultaat" is. In de afgelopen dagen is er een veel kritiek geweest op de wijze waarop de banken de aandelenemissie hebben begeleid. Sommige analisten verwachtten dat het aandeel gedumpt zou worden.

"Nu is wel duidelijk dat deze critici de plank volledig mis hebben geslagen", aldus de woordvoerder. Het aandeel noteerde na het eerste handelsuur op de effectenbeurs in Amsterdam 5,02 euro, een winstje van 0,4 procent.

/ECONOMIE'Geen sprake van voorkennis inzake emissie KPN'SOBI waarschuwt beleggers voor nieuwe emissie KPN