AMSTERDAM - Het ontslag van een dronken werknemer telt niet, zo meldt de Telegraaf woensdag. Een dergelijk ontslag is niet rechtsgeldig, omdat een dronken werknemer de gevolgen van zijn daad niet kan overzien, zo besloot een Amsterdamse kantonrechter.

De werknemer had een rechtszaak aangespannen tegen zijn voormalig werkgever, een restauranthouder. De man was bordenwasser in het restaurant. Hij verscheen dronken op zijn werk en bleef ver uit de buurt van het aanrecht. De restauranthouder sommeerde de man "aan de afwas te gaan", maar de man weigerde. Er onstond een ruzie, waarop de man ter plekke ontslag nam. Een maand later kreeg hij echter spijt en eiste zijn baan terug.

Zijn baas weigerde, waarna de man een rechtszaak begon. De kantonrechter gaf de bordenwasser uiteindelijk gelijk en de werkgever werd veroordeeld tot betaling van achterstallig loon. Toch kreeg de voormalige bordenwasser zijn baan niet terug, omdat de rechter vond dat er voldoende gronden waren om de arbeidsovereenkomst alsnog te ontbinden.