AMSTERDAM - Softwarehuis Scala Business Solutions is na een winstgevend 2002 op zoek naar bedrijven om over te nemen. De onderneming heeft Fortis Bank gevraagd om te helpen met het onderzoeken van de mogelijkheden. Vorig jaar steeg de nettowinst vergeleken met 2001 met 15 procent tot 4,7 miljoen euro.

Dat heeft Scala maandag voorbeurs bekendgemaakt. Ook de omzet liet een toename zien, namelijk 4 procent tot 73,4 miljoen euro. Het bedrijf verdiende vorig jaar minder aan zijn licenties, terwijl de inkomsten uit het onderhoud van software toenamen.

Scala-topman M. Burdett is zeer tevreden over de resultaten. "Wij onderscheiden ons duidelijk van de concurrentie", liet hij in een verklaring weten.

Scala verwacht in 2003 in elk kwartaal een nettowinst te laten zien, ondanks de voortdurende economische onzekerheid. Het bedrijf denkt ook zijn marktaandeel te kunnen vergroten.

Het bedrijf heeft een nieuwe financieel directeur aangesteld, B. Moorhouse. Zij vervangt N. Lindsay. Hij vertrekt wegens ziekte.